vrijdag 27 juli 2007

Een oogje in het zeil


 

Vlak voor we met vakantie gingen las ik het in de krant. De regiopolitie heeft een vakantieproject: geef door wanneer je met vakantie bent en de politie houdt een oogje in het zeil. Ik las het de avond voor ons vertrek. Dan ben ik altijd druk in de weer met ja/nee stickers, timers voor de lampen en dergelijke. Dus ik was helemaal in de 'mood' van de inbraakpreventie.

Aangezien we hier allemaal tegelijk met vakantie gingen, stond ons rijtje er een beetje verlaten bij. Dus ik naar www.regiopolitie.nl en daar een formulier van de site gehaald. Dat moest dan weer ouderwets op de post. Keurig ingevuld wanneer we weg waren. Nog voor we vertrokken even gepost en klaar was het.

Iets eerder dan ik op het formulier had aangegeven waren we terug. 's Avonds besloten we uit Arhus te vertrekken, omdat we de aanhoudende regen zat waren. Om half drie 's nachts waren we weer thuis. De volgende ochtend komen we langzaam weer bij. Kopje koffie, krantjes lezen. En dan opeens gaat de bel: de politie. Bij thuiskomst vonden we al een Politiepreventieberichtje: op 17 juli waren ze geweest om te controleren en ze troffen het huis in goede orde aan. Nu kwamen ze dus voor de tweede controle en troffen ze het huis -eerder dan aangegeven- bevolkt aan. Gelukkig bleken wij de 'rechtmatige bewoners'.

Ik heb ze hartelijk bedankt voor de service. Want het is natuurlijk een superservice: zo je eigen beveiliging voor geen geld. Je schijnt het wanneer je maar met vakantie gaat te kunnen aangeven bij de politie. Zij houden dan een oogje voor je in het zeil. En dat allemaal in het kader van Samen werken aan veiligheid. "Vertel het vooral verder", zei de ene agent. "Het is nog vrij onbekend." Dat heb ik dan nu gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten