maandag 27 oktober 2008

Stollen in de tijd

Vorige week mocht Rob Kamphues aanschuiven bij De Wereld draait door. De reden daarvoor was dat zijn programma De Reünie van de KRO 2,5 miljoen bezoekers had getrokken. Ik was daar een van. Ik kijk er graag naar op de zondagavond. Ik hoor graag de verhalen van mensen en vind het interessant om te zien hoe het ze vergaan is.
Toch ben ik zelf nog nooit naar een reünie van mijn middelbare school geweest. Daar is een reden voor. Ik heb een fantastische middelbare schooltijd gehad. Ik zat in een leuke klas en maakte deel uit van een groep mensen bij wie ik me zeer op mijn gemak voelde. In die periode hadden we veel met elkaar gemeen. Ik denk met plezier terug aan de zolder- en schuurfeesten uit die periode. Je beleeft er samen veel dingen voor het eerst. Ook aan school denk ik met plezier terug. En juist daarom heb ik geen behoefte om naar een reünie te gaan.
Met geen van mijn klasgenoten van destijds heb ik nu nog contact. Toen de puberteit namelijk voorbij was, was dat wat we gemeenschappelijk hadden ook weg. Wat er overbleef was blijkbaar niet voldoende om contact te houden. Dus verwacht ik niet dat zo'n reünie me veel zal brengen. Sommige dingen zijn goed zoals ze zijn geweest. Die kun je het beste laten stollen in de tijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten