donderdag 26 mei 2011

Women in control


We zijn weer onder ons bij het aquajoggen. Een tijd lang sjokte er een man met ons mee. Dat gebeurt zo nu en dan, maar meestal zijn dat passanten, voorbijgangers, licht gemankeerde mannen of mannen 'met mogelijkheden'. Zonder uitzondering eendagsvliegen die door de fysiotherapeut naar het zwembad zijn gestuurd. Geen betere therapie dan aquajoggen: de spieren worden optimaal gebruikt en toch niet te zwaar belast.

In de door vrouwen gedomineerde omgeving is zo'n man een vreemde eend in de bijt. Voor ons is zijn aanwezigheid licht ongemakkelijk en voor hemzelf ook, al was het alleen maar omdat de instructrice ons consequent aanspreekt met 'dames'. Voordat we te water gaan, staan we vaak nog even te kletsen. Dat doet zo'n man niet, die doet iets heel anders. Terwijl wij kletsen, kijkt hij traag vorsend rond. En dat leidt dan toch af: licht ongemakkelijk denk je aan de laatste keer dat je gewaxt, geschoren of geplukt bent. Te lang geleden, realiseer je je even later.

In dit geval kwam de geblesseerde man met zijn vrouw mee en zo'n sjokkend stel geeft dan nog weer een heel eigen dynamiek waar ik niet zo snel het etiket 'sport' op zou plakken. Ik zal er niet teveel over in detail treden. Hoe dan ook, het is nu voorbij. Hij is hoogstwaarschijnlijk weer hersteld en teruggekeerd naar zijn eigen mannensport: voetbal, rugby, boksen of iets dergelijks. In het bad is de natuurlijke orde weer hersteld en zijn als vanouds 'women in control'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten