vrijdag 3 juni 2011

Duivels dilemma


We kijken nog steeds analoog televisie. We hebben 31 kanalen en niet de illusie dat we beter bediend zouden worden als dat aantal verdubbeld zou worden. Niet voor niets gebruikte ik in de eerste zin de woorden 'nog steeds'. Er gaat namelijk binnenkort voor ons een einde komen aan het analoge televisietijdperk. We gaan digitaal; niet omdat we dat nou zo graag willen, maar ze laten ons geen keuze.

Vorige week kregen we namelijk een brief van Ziggo. De boodschap: we gaan het analoge pakket uitkleden om meer ruimte te geven aan digitaal. Ze gebruikten andere woorden, maar het kwam er op neer dat ze drie zenders uit ons analoge pakket gaan halen ten faveure van de digitale kanalen. Op zich zou ik ze zo drie zenders kunnen geven die ze er uit zouden mogen halen. Maar zo werkt het niet: we konden niet kiezen. Als dat wel het geval was geweest, hadden we namelijk een andere keuze gemaakt. Want welke zender gooien ze eruit? BBC2! Dat zou betekenen dat we Later met Jools Holland, toch wel het leukste muziekprogramma voor de televisie, zouden kunnen vergeten. Dat is -zeker voor E.- onverteerbaar. En zo helpt, of zeg maar forceert, Ziggo ons aan de digitale televisie.

Jools heeft regelmatig Adele in zijn programma. Als dat geen teken van goede smaak is… Ik ben dus nog steeds 'into Adele'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten