zondag 6 mei 2012

Helaas pindakaas!

"Dat is lang geleden", zegt de vriendelijke kassière van de Jumbo, voorheen de Super de Boer. Ze hengelt of ik vreemdga supermarktwise. "Ik kom nog wel hoor, maar nu altijd op donderdag. Het is me te druk op de vrijdag." Want ook al ben ik zelf geen overtuigde Jumbofan, die zijn er overduidelijk wel! "Ja, dat klopt: de donderdag is wat bij de Super de Boer de vrijdag was.", zegt ze.

Dus ja, ik ga wel naar de Jumbo. Soms vragen mensen me: "En hoe bevalt het bij de Jumbo?" En dan antwoord ik halfslachtig: "Het had voor mij niet gehoeven." En dat meen ik dan wel uit de grond van mijn hart. In de basis is er niets mis met de Jumbo, maar laten we er geen misverstanden over laten bestaan: het wordt nooit een Super de Boer. De overduidelijke magie die bij de Super de Boer in de lucht hing ontbreekt. Vanaf de allereerste keer al. Waar de Super een fijne open uitstraling had met een uitnodiging voor onverwachte ontmoetingen in ieder gangpad, is de Jumbo vooral een winkel waar je je kar zo snel mogelijk vollaadt. En dat gaat prima, je vindt er namelijk alles. Maar eerlijk is eerlijk: ik mis de Super.

Met de Jumbo heb ik dus niet echt een band: ik zou zo over kunnen stappen naar een andere supermarkt. En dit weekend kwam ik even in de verleiding toen ik de fleurige folder van de Aldi zag. De Aldi blijkt namelijk een supermarktketen met gevoel voor humor te zijn, getuige het huismerk pindakaas: Helaes pindakaas!

2 opmerkingen:

  1. Deze pindakaas-pot vind ik gewoonweg hilarisch! Twijfel erover om er één te gaan halen, de Aldi is om de hoek ;)

    Groetjes, Veronique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben zelf nogal gehecht aan die van Calvé, maar eigenlijk zou ik er ook eentje moeten gaan halen.

    BeantwoordenVerwijderen