donderdag 7 februari 2013

Stuik en Puik

Beetje reclame voor onze aannemer
De bouw van ons huis vordert gestaag. Iedere dag zie je dat het verder komt, ook al hebben we nu weer winter. Voor ons is het dan ook zaak om besluiten over de inrichting te nemen. Overal zit namelijk levertijd op. De keuken is al een tijdje besteld; de badkamer is uitgezocht. Daar ontbreekt alleen nog een natuurstenen blad. Gisteren verrichtte ik veldwerk, maar voor de finale beslissing moet E. natuurlijk mee. Hij heeft namelijk uitgesproken meningen. Daar hou ik doorgaans erg van, maar soms niet, zoals gisteren.

Ook zijn we al een tijdje bezig ons op de vloeren te oriƫnteren. We willen namelijk een bamboe vloer in de kamers. Omdat we een beslissing voor zo'n groot oppervlak niet wilden baseren op een stukje van 60 bij 60 centimeter, reisden we in de kerstvakantie al af naar Friesland. Daar had onze potentiƫle leverancier namelijk een bamboe vloer in drie kleuren gelegd in een verzorgingshuis. Dat bood ons de gelegenheid om een vloer op een groot oppervlak te zien en dan ook nog eens in drie kleurnuances.

Over de bamboe vloeren correspondeer ik al een tijdje met de leverancier. Deze week stuurde ik hem weer een berichtje uit onze gezamenlijke mailbox. "Heeft de bamboeman nog gereageerd?", vraag ik vanavond aan E. "Ja hoor, Stuik en Puik hebben weer een bericht gekregen", zegt hij. In alle correspondentie (zelfs in de offerte!) spreekt de bamboeman ons namelijk aan als Stuik en Puik, ook al ondertekenen we gewoon met onze eigen namen. "Misschien moeten we hem even laten weten dat we geen zaken met hem doen als het niet lukt om onze echte namen in zijn administratie vast te leggen", zegt E. Het is vreemd, dat geef ik toe, maar ik vind het ook zeer vermakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten