maandag 18 maart 2013

Geschiedenis importeren

Vijf jaar geleden begon ik met bloggen. Zomaar. Op een dag besloot ik te beginnen en sindsdien heb ik bijna iedere dag geblogd. Dat wil zeggen: met een intermezzo. Ik blogde eerst namelijk bij Web-log.nl. Tot Web-log.nl veranderde in Weblog.nl. Een dag zou de site uit de lucht zijn. Het werd uiteindelijk ongeveer een half jaar. In dat halve jaar heb ik nog gewacht: na een aantal jaren bloggen had ik zo'n kleine 1500 berichten bij Weblog staan. Maar op den duur geloofde ik er niet meer in. En toen ben ik overgestapt naar Blogger.

Inmiddels blog ik alweer meer dan een jaar bij Blogger. Met Weblog is het nooit meer goed gekomen. Dat zag ook Sanoma Media, de eigenaar van Weblog, in. Ze zijn er onlangs mee gestopt. Ik kreeg de mogelijkheid om een exportbestand van mijn blog te maken. Dat heb ik gedaan en kort geleden heb ik geprobeerd ze te importeren op Blogger. Het zou toch leuk zijn als ik al mijn stukjes weer bij elkaar op mijn blog zou hebben.

Inmiddels heb ik 650 berichten van mijn oude blog geïmporteerd. Maar omdat alles niet goed overkomt bij de import, moet ik ze 1 voor 1 live zetten. Vanmiddag zette ik zo'n 30 berichten van eind 2008, begin 2009 live. Grappig om die berichten van jaren geleden nog eens te lezen.

Sommige dingen zijn nog niet veranderd. Zo is E. nog steeds een borrelnotenbeul. De situatie in ons gezin is natuurlijk in die paar jaar tijd erg veranderd. De oudste woont inmiddels in Enschede en onze jongste is geen kind meer, maar een puber. Maar sommige dingen veranderen niet: een maaltijd koken die iedereen lekker vindt is nog steeds een lastige klus. Leuk ook om stukjes gezamenlijke geschiedenis met boezemvriendin nog eens na te lezen. En ontroerend om mijn gedachten en emoties rond het overlijden en de begrafenis van mijn oudste tante nog eens te lezen. Dat dat alweer zo lang geleden is...

Kortom: ik lees, mijmer en geniet, maar het overzetten schiet natuurlijk niet op. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten