maandag 24 juni 2013

Van echt ponyhaar


Als je alles weer opnieuw aan moet schaffen, kun je allemaal nieuwe keuzes maken. Keuzes waarin je alle ervaring die je in je leven hebt opgedaan kunt gebruiken. Een levenswijsheid die ik inmiddels heb opgedaan is: goedkoop is duurkoop. Toen ik dan ook voor de keuze stond om een goedkope of een dure poederkwast aan te schaffen, koos ik voor een dure. Bij de schoonheidsspecialiste schafte ik me een kwast van echt ponyhaar aan. Van welk deel van de pony het haar afkomstig was, weet ik jammer genoeg niet. Was het de staart, de pony, de flank, de rug? En maakt dat eigenlijk nog verschil voor de kwaliteit of de prijs van de kwast? Zijn kwasten gemaakt uit flankharen goedkoper dan die uit staartharen? Of juist niet? En zijn die van staartharen beter of juist minder goed dan die uit rugharen? Die doorvragen had ik natuurlijk moeten stellen. Maar dat heb ik  niet gedaan. Ik heb lichtzinnig een kwast gekocht.  En dat wordt dus meteen afgestraft.

Voor de brand had ik een goedkope poederkwast - al jaren. Dat was een synthetische kwast, maar poederen dat 'ie kon! Je houdt het niet voor mogelijk. Gebaseerd op die ervaring had ik eigenlijk weer een goedkope kwast aan moeten schaffen. Maar op de een of andere manier had ik het idee dat ik een kwast van echt ponyhaar verdiende.

Dus schafte ik me zo'n dure kwast aan. Ik dacht: het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat. Zo'n kwast, zo verzekerde de schoonheidsspecialiste me, gaat een leven lang mee. Dat leek me wat. Na alle aanschaffen die ik nu moet doen, leek het me heerlijk om nooit weer een poederkwast aan te hoeven schaffen.

Maar eerlijk gezegd denk ik niet dat deze kwast een leven lang meegaat. Jammer genoeg laat de kwast namelijk niet alleen poeder achter. Na een flinke poederbeurt is mijn gezicht ook bedekt met pikzwart ponyhaar. En die zitten dus niet meer in de kwast. Dus op den duur zal mijn mooie volle poederkwast een poederpenseel worden. En vervolgens zal ik dan weer een nieuwe aan moeten schaffen. Dat wordt dan denk ik weer een goedkope synthetische kwast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten