donderdag 4 juli 2013

Welkom in Fabeltjesland: over schokken en euro's

De huizen in het Groninger aardbevingsgebied zijn echt niet minder waard geworden. De schokken en bevingen die scheuren in de huizen trekken doen niets af aan de waarde van het onroerend goed. Lees de voorgaande zinnen nog maar eens goed door. Komt niet echt geloofwaardig over hè? Daar hoef je geen makelaar voor te zijn. Met je boerenverstand snap je dat nog: ik ken geen enkel product dat net zoveel waard is met scheur als zonder scheur. En ik heb er echt even over nagedacht. Ik heb echt mijn best gedaan om iets te bedenken. Maar ik kan echt niets bedenken.

Toch vertelt minister Kamps het zonder met zijn ogen te knipperen. En dat moeten wij dan geloven. Dat moeten de inwoners in het gebied en de huiseigenaren dan geloven. Minister Kamps zegt het niet zomaar, verzekert hij ons. Hij heeft namelijk een onderzoeksbureau opdracht gegeven om dit nader uit te zoeken. En dat bureau komt tot de volgende conclusie: De prijsontwikkeling van huizen in het Groningse aardbevingsgebied vergelijkbaar is met die in andere delen van Nederland. Wat een mooi onderzoeksresultaat. En wat komt het ook ontzettend goed uit.

Ik geloof er geen bal van: welkom in Fabeltjesland. Misschien moeten we Kamp bij een volgend bezoek verwelkomen met het volgende lied:
Hallo minister Kamp
waar brengt u ons naar toe?
Naar Fabeltjesland?
Eh, ja, naar Fabeltjesland
En leest u ons dan voor uit de Fabeltjeskrant?
Ja, ja, uit de Fabeltjeskrant...

2 opmerkingen:

  1. Henk van der Scheur. Die zou als vakbondsman minder waard geweest zijn zonder. Voor het overige een zeer onwaarschijnlijk verhaal van Kamps. Foei!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onvoorstelbaar dat ik niet aan Henk van der Scheur heb gedacht! Dit inzicht draagt natuurlijk weer enorm bij aan de kwaliteit van mijn leven.

    BeantwoordenVerwijderen