dinsdag 3 september 2013

Vals alarm

Het is even wennen in zo'n nieuw huis. Vooral de geluiden zijn anders. In dit geval is het een vreemde mengeling. De omgevingsgeluiden zijn vertrouwd: de ambulance die uitrukt, auto's die voorbij rijden, mensen die al pratend voorbij wandelen.

Dat is anders voor de geluiden in huis: die zijn nieuw. Het klinkt nog een beetje hol. We moeten ook wennen aan de aparte geluiden die bij het huis horen. Het dak kreunt af en toe: ik denk dat het nieuwe hout zich voegt. De afzuigkap maakt een ander geluid dan we gewend zijn. Op het hoogste niveau heeft het een turbulentie waar een klein vliegtuig jaloers op zou zijn. Andere dingen hoor je weer niet, want gehorig is het huis helemaal niet.

Deze week werden E. en de jongste opgeschrikt door een hoog gepiep. Als er iets is wat we overgehouden hebben aan de brand dan is het wel dat we tot op het bot uitzoeken waar vreemde geluiden of luchtjes vandaan komen. Dus gaan ze op zoek... om uiteindelijk uit te komen bij een rookmelder die nog in de vensterbank ligt. Twee zijn er al gemonteerd en nog gekoppeld bovendien. Of de derde nog moet? Dat staat op het lijstje vragen voor de installateur. In ieder geval was dit vals alarm. Gelukkig maar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten