maandag 13 januari 2014

Nou nog 'n holster

Ik ben een groot voorstander van een professionele aanpak van huishoudelijk werk. Alhoewel ik vast van plan was om na de brand geen specialistische schoonmaakmiddelen aan te schaffen, ben ik toch weer door de knieën gegaan. Ik heb inmiddels speciaal schoonmaakspul voor een natuurstenen blad, voor de bamboe vloer, voor roestvrij staal en voor het wassen van de glazen. Dat laatste was, vernam ik amper een week na de aanschaf, volledig overbodig. Toen kwamen de glazenwassers namelijk langs bij ons op het werk. En zij onthulden het geheim van glanzende en streeploze glazen.

Op dat moment was ik niet zo geïnteresseerd in hun tips en trucs, maar boezemvriendin des te meer. Aangezien zij en ik behalve interesses ook een kamer delen, was ik getuige van haar intensieve ondervragingstechniek. Aan het eind van het gesprek had ze werkelijk alle kennis uit de glazenwassers gewrongen. Toen wisten we dat het geheim van goed en streeploos glazen wassen niet zit in het schoonmaakmiddel: geen uien, geen oude kranten, maar gewoon een druppeltje Dreft afwasmiddel. Echt maar een druppeltje. Het geheim van goed en streeploos glazen wassen zit 'm vooral in het rubber, verklapte de glazenwasser. Nadat je je ramen hebt ingewassen -het materiaal daarvoor is inwisselbaar- plaats je het rubber op het raam. En dan komt het erop aan: het is dan zaak om niet los te laten. In een vloeiende zigzaggende beweging trek je het rubber over het raam. Dan nog de randen drogen en klaar! Hij demonstreert het nog eens en inderdaad: streeploos en een fluitje van een cent.

Dit weekend besluit ik de opgedane kennis hier in huis in de praktijk te brengen. Voor ik aan de slag kan ga ik op pad voor de aanschaf van een eersteklas rubber. Ook besluit ik tot de aanschaf van een inwasser. Dat geknoei met een spons geloof ik nou ook wel. Gewapend met nieuw materiaal val ik aan op onze ramen. Ik was ze in en vol zelfvertrouwen plaats ik het rubber op het raam. Met een vloeiende zigzagbeweging trek ik het rubber naar beneden. Af en toe mis ik 'n stukje, maar dat is geen probleem: ik trek het rubber er opnieuw over.  Na een tijdje bewonder ik mijn werk van een afstand. Het gaat geweldig. Ik ben bijzonder professioneel bezig. Het enige wat nog aan mijn uitrusting ontbreekt is het holster waarin de glazenwasser zijn inwasser steekt. Dat lijkt me echt te gek.

Dit is de 'bucket on a belt Unger Ninja'.  Te gek. Ik overweeg het serieus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten