zondag 15 februari 2015

Het zusje van Al Capone

Mugshot van Al Capone van Wikipedia
Vorige week leerde ik weer iets nieuws over mezelf: ik zou namelijk het zusje van Al Capone kunnen zijn. Even opfrissen wie Al Capone ook alweer was: "Alphonse Gabriel (Al) Capone was een beruchte Amerikaanse gangster in de jaren '20 en '30 van de 20e eeuw.
Hij werd geboren in de wijk Brooklyn in New York City, maar verhuisde later naar Chicago (Illinois).
Tijdens de periode van de drooglegging beheerste Al Capone in Chicago het leeuwendeel van de misdadige activiteiten met betrekking tot het uitbaten van casino's, het organiseren van prostitutie en illegale handel in alcohol. Hoewel de politie van zijn misdaden op de hoogte was kon Capone lange tijd ongestraft zijn activiteiten voortzetten. Uiteindelijk werd hij gearresteerd en veroordeeld op beschuldiging van belastingontduiking en moest hij zijn straf uitzitten in de gevangenis op het eiland Alcatraz." (Wikipedia)
Al was, zoals wij het hier dan altijd zeggen: "gain beste".


Op het werk moesten we een testje invullen om onze persoonlijke stijl te ontdekken. Ik blijk de promotor in ons team te zijn. Dat was Al op zijn manier ook. De eigenschappen die bij mijn type horen zijn: probleemoplossend, realistisch, hartelijk, communicatief, onbevreesd, actiegericht, objectief en stressbestendig. De probleemoplossende, realistische, onbevreesde, actiegerichte en stressbestendige componenten zullen me wel tot het zusje van Al maken.


Met Al liep het overigens niet goed af. Hij werd al jong dement en overleed toen hij nog maar 48 jaar was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten