zondag 13 mei 2007

Verrassing

Mijn verjaardag valt altijd rond moederdag. "Wat wil je eigenlijk voor je verjaardag?", vraagt E. "Een nieuw lapje over die lamp, en anders een nieuw exemplaar",  zeg ik. Even later zegt hij: "Ik ga nog even naar de stad om een verrassing voor je te kopen." We lachen er smakelijk om. 

En dan hebben we daarna nog eens moederdag. Bij onze oudste kinderen is de opwinding rond deze dag allang getemperd. Maar de jongste is er nog druk mee. Zo komt ze binnen met drie geurstrookjes. "Moet je ruiken mam. Welke vind je lekker? Aardbei 1, aardbei 2 of zee?" "Aardbei 2?" zeg ik vragend. Haar gezicht vertrekt. "Oh jammer". "Nee, bij nader inzien toch zee", zeg ik. "Gelukkig" zegt ze. "Hoezo?" vraag ik. "Jaaaaa, daar kan ik even niks over zeggen". Toen ze jonger waren kreeg ik het presentje meestal direct de vrijdag voor moederdag, omdat ze het niet langer geheim konden houden. En omdat ze op school vaak jaar na jaar hetzelfde deden, wist ik al dat ik -als ze in groep 4 zaten- een tegeltje kreeg.

Mijn verjaardag is inmiddels geweest. En inderdaad ontving ik een nieuw lapje voor over de lamp. Maar natuurlijk nog veel meer: praktische dingen zoals een grote soeppan en een halve hogedrukspuit, een set roestvrijstalen kommetjes; mooie dingen zoals een etagère van blik, een nieuwe koffiebeker van Keith Haring, een mooi brillenkoord voor aan mijn zonnebril; lekkere dingen zoals geurtjes, luchtjes en lekkers en natuurlijk niet te missen: boeken!

Echt verrassend is het ook hoe anders je verjaardag is als je kinderen groter worden. De oudste bracht me al voor zeven uur een fantastisch ontbijt op bed en de jongste bereidde geheel zelfstandig tapas. Ik vond het heerlijk. Morgen moederdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten