maandag 9 juli 2007

Vakantietoppers


Als je op vakantie gaat, probeer je gedoe te voorkomen. Toch vinden onze kinderen de ongelukjes de leukste vakantieherinneringen. Ze hebben een top drie.

  1. Topper is nog altijd die keer dat ik in Denemarken op de plek van bestemming aangekomen de autodeur uit de auto trok. Stond ik daar met de deur in de hand. E. heeft de autodeur vastgebonden aan de imperial. Als we gingen rijden ging het raam open en hield hij het handvat aan de buitenkant vast. De halve vakantie hebben we als de familie Flintstone door Denemarken gecrosst op zoek naar een garage die het probleem kon oplossen.
  2. Op nummer twee komt zonder enige twijfel mijn wagenziekte. Altijd goed voor leuke vakantieherinneringen. Er scheelt niet veel aan of ze kunnen de coördinaten van een kotsplek ophoesten. Vorig jaar kwamen we langs een plek waar ik het jaar daarvoor gekotst had. "Weet je nog mam, dat je hier ook gekotst hebt?" Gedetailleerde omschrijvingen van een onverteerde uitgekotste wortel zijn ook nog altijd goed voor vakantienapret. En natuurlijk de onvergetelijke woorden die E. sprak toen hij me  onderweg een wortel aangaf: "Ik wil 'm nait weer zain". Imitaties van de kotsgeluiden doen het ook goed. Gelukkig bracht een auto met airco een eind aan dit leed.
  3. Maar ook E. komt aan de beurt. Goede derde is de falende benzinebrander. Hij is verantwoordelijk voor de controle van de benzinebrander. Twee jaar geleden vond hij dat een beetje overdreven. Het regende voortdurend en meestal doet hij dat achter het huis. Dus had hij het er deze keer stilzwijgend bij gelaten. Toen we 's avonds op de plek van bestemming arriveerden, dachten we de vocht en klamme lucht te kunnen verdrijven met een lekker kopje warme soep. Maar helaas, geen teken van leven bij de benzinebrander. Dus wij hongerig naar bed. Toen niet leuk, maar achteraf blijkbaar wel.

Ook nu zijn we weer druk in de weer om gedoe zoveel mogelijk te voorkomen. Maar mocht dat niet lukken, dan weten we dat het achteraf prachtige vakantieherinneringen oplevert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten