zondag 15 juli 2007

Terug naar de basis



Kamperen is vooral ook veel meters maken. Op deze camping staan we vrij ver van de toiletten af. Het is ook nog heuvel-op, dus dat vraagt extra tijd. Dan is er altijd wel iemand onderweg. Het lijkt alsof je dingen extra ingewikkeld maakt. Toch is dat niet zo. Toegegeven, voor het toiletbezoek wel. Daar ben je je overbewust van.

Thuis heb je alle apparatuur tot je beschikking. Hier behelp je je met vijf borden, vijf bekers en een paar pannen. Slapen op matjes in slaapzakken. En dat is ook precies de charme ervan: je brengt alles terug tot de basis. Als je meer hebt gebruik je ook meer. Kopje gebruikt? In de vaatwasser ermee. Handdoek gebruikt? In de wasmachine. Dat doen we nu dus even niet. We gebruiken hetzelfde kopje en dezelfde handdoek gewoon nog een keer. Op vakantie ben je helemaal niet bezig met huishoudelijke dingen. Heerlijk is dat.

Een voorbeeld: onze middelste was aan het frisbeeën. Hij ging met zijn spijkerbroek flink door de modder. Dat was een potje en toen was de broek dus vies. "Die kan in de was", zei hij. "Nee, ik ben echt niet van plan om hier ook dagelijks te wassen" , zei ik. Dus hebben we de spijkerbroek gedroogd en de modder er met een schuursponsje afgeveegd. Kan ook best, maar thuis was het gewoon in de wasmachine verdwenen.

Zo gaan we nog even door. En als we thuiskomen vinden we het ook heerlijk om het weer in de wasmachine te gooien. En dat doen we dan weer de rest van het jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten