woensdag 7 februari 2024

100%



Boezemvriendin en ik reden jarenlang samen naar het werk. We reden er rustig heen en vaak zaten we nadat we waren gearriveerd nog even na te praten in de auto. Ooit tikte iemand ongerust op de beslagen ramen. Er was niets aan de hand, maar wij waren gewoon nog niet uitgepraat. 

Hoe is dat nou voor jou?

De laatste jaren zaten we op het werk samen op een kamer. Tijdens en na corona zagen we elkaar niet dagelijks, maar we spraken elkaar wel bijna iedere dag omdat we veel samenwerkten. Maar inmiddels is boezemvriendin met pensioen. Dus dat was even wennen. Iedereen vraagt me ook: "Hoe is dat nou voor jou?". We redden ons. We appen veel en vandaag hebben we afgesproken. Twee weken geleden ging het niet door, want toen was boezemvriendin ziek. Maar vandaag voelen we ons 100%. 

Even bijpraten

Het is even geleden dat we elkaar live zagen. We blijken dan ook een hele dag nodig te hebben om bij te praten. We gaan ondertussen op tour. We doen een rondje kringlopen op voor mij bekende grond: Daam*. Ik ging er naar school en mijn schoonouders woonden er tot aan hun dood. Onderweg zien we dat er overal wordt gesloopt of gebouwd. Het is een beetje een De aarde beeft-ritje.  

Scoren

We doen drie kringlopen aan: ik ben op zoek naar een oefenstofje om de hockers opnieuw te bekleden. Ik vind een donkerblauwe keperstof voor €3,50. Genoeg om beide hockers te bekleden, denk ik. Ik zie ook nog een mooie dekenkist, maar die vind ik te duur. In een andere kringloop scoor ik twee kleine olielampjes** en een heel klein tegeltje met een prachtige tekening. Boezemvriendin ziet ook veel mooie spullen, maar ze houdt zich in. Ze gaat binnenkort verhuizen en is juist aan het ontspullen. Maar we spreken direct af dat we nog een keer teruggaan als ze is verhuisd. Dan hoeft zij zich ook niet meer in te houden.

Geld verdienen

Als ik thuiskom, bekijk ik mijn aankopen tevreden: "Ik heb weer heel veel geld verdiend vandaag.", zeg ik tegen E. Tevreden show ik mijn aankopen. "Het is toch geen geld". E. antwoordt met een oneliner die ik zelf ook graag gebruik: "Als je niks koopt heb je 100% korting." Maar die vlieger ging vandaag dus niet op.

De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards.  Hier vind je deze.

*Appingedam

** Ik had een lange tijd een zwak voor olielampjes. Nu ben ik in de ban van de puddingvormen, ook al eten we eigenlijk geen pudding. Ik stuur een foto van de olielampjes naar de oudste, mijn vaste kringloopmaatje: "Ik heb een terugval", app ik haar.

De soundtrack bij de blog is: 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten