woensdag 6 maart 2013

Om gek van te worden

Ieder jaar is het weer raak: als ik mijn belastingformulier in moet vullen, ben ik mijn digid kwijt. Nu wist ik natuurlijk dat ik mijn digid kwijt was, want alle sporen die ik in huis had achtergelaten om mijn digid te onthouden, zijn natuurlijk door het vuur opgevreten. Dus vraag ik opnieuw een digid aan. Ik bedenk een wachtwoord dat voldoet aan alle eisen en dat stuur ik naar mijn mailboxen. Ik ben tevreden: weer iets wat op de lijst kan worden afgevinkt.

Via de post krijg ik een activeringscode en dan kan ik opnieuw gaan inloggen. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar toch lukt de eerste inlogpoging niet. Ik ben nog niet in paniek, maar de stemming daalt toch wel als de tweede inlogpoging ook niet lukt. En als ook de derde inlogpoging niet lukt, word ik een kwartier buitenspel gezet. Na een kwartier tik ik alle mogelijke variaties van het wachtwoord in. Ik word verschillende keren buitenspel gezet en het resultaat is uiteindelijk hetzelfde: ik kom er niet in.

Blijkbaar heb ik een typefout gemaakt bij het overtypen van mijn wachtwoord of mijn gebruikersnaam. Er zit niets anders op: ik moet opnieuw een digid aanvragen. Het is om gek van te worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten