vrijdag 22 maart 2013

Waarom niet?

Als je de Schepper bent, waarom het dan niet direct goed doen? Dat is een terugkerend thema op het werk gisteren en vandaag. De baas zou het namelijk anders hebben gedaan, de wereld zou er heel anders hebben uitgezien. "Waarom bijvoorbeeld een zwangerschap van negen maanden? Waarom niet gewoon: zwanger en de volgende dag een kind?" Hij richt het woord tot collega-die-mijn-dochter-zou-kunnen-zijn. "Dat heeft wel een functie", zeg ik. Maar het wil er bij de baas niet in: als de wereld maakbaar is, is alles immers plooibaar. Ook de mentale voorbereiding op het ouderschap zou dan niet meer nodig zijn.

De baas zit vol waarom-vragen. Waarom heb je bijvoorbeeld een stoelgang? Wat een gedoe. Dat soort lichaamsfuncties zou hij als Schepper heel anders hebben ingericht. We gaan er -om de werksfeer een beetje zindelijk te houden- niet verder op in. Hoe hij het zich voorstelt is dan ook niet helemaal duidelijk, maar ik vermoed dat hij het zou oplossen via een soort ingebouwde Sanibroyeur. Het komt niet ter sprake, maar ik denk dat ook transpiratieluchten en overmatige lichaamsbeharing er in zijn schepping niet zouden zijn geweest. En ook al waren ze er niet in den beginne, ook legosteentjes passeren de revue. Waarom zou je die bijvoorbeeld rechthoekig maken? Waarom niet rond? 
De baas zou als Schepper duidelijk meer out of the box hebben gedacht. Zijn wereld zou welriekend zijn geweest, een light variant van de huidige wereld waar het aangenaam toeven is en de mens ontdaan is van allerlei lichamelijke ongemakken en moeizame groei- en aftakelingsprocessen.

Ja, waarom eigenlijk niet? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten