woensdag 13 maart 2013

DE broek

Zoiets is het!
Een goede nette broek vind je niet zomaar. Ik tenminste niet. Een tijd geleden maakte ik ze zelf. Dat was ideaal: de juiste lengte, genoeg ruimte voor de bovenbenen, een tailleband die aansluit. Zeven jaar geleden had ik geluk: ik vond de perfecte broek in de winkel! Wat doe je dan? Je koopt er direct twee. En die twee bleken ook nog eens van goede kwaliteit, want ik had ze nog steeds. Voor de brand dan. Ze gingen met de rest van mijn garderobe in vlammen op. Alleen daar al om is het lullig dat ons huis is afgebrand, want vind maar weer eens een perfecte broek.

Na de brand heb ik er een gevonden. Daar heb ik er ook direct twee van gekocht. En die nette broek(en) draag ik nu naar het werk. Omdat ze gelijk zijn, loop ik nu al  bijna een jaar in dezelfde broek. Behalve de broek heb ik dan nog een zwarte rok en een lila jurk. Dus dat is een overzichtelijke nette set. Vorige week was ik op het werk in mijn lila jurk. "Morgen weer DE broek?", zegt collega. En ja, inderdaad: de volgende dag verscheen ik weer in DE broek.

Maar ik heb goed nieuws: ik heb er nog een! Een broek met een ander model, namelijk eentje met wijde pijpen. Ik ben er erg blij mee. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten