donderdag 27 juni 2013

Kind van de sixties

Op woensdagavond kan heel Nederland genieten van Heel Nederland bakt. Het is een programma van Max en het is slow tv optima forma. De amateurbakkers krijgen iedere week twee nieuwe opdrachten. En dan wordt er schaamteloos langdurig ingezoomd op de keukenmachine. De machine klopt en kneedt en kneedt en klopt. Alhoewel het een wedstrijd is, is het bijzonder kalme televisie. Heerlijk vind ik het.

Vandaag krijg ik een tip van een van mijn facebookvrienden. Haar man vond bij de Groninger Archieven een filmpje over mijn geboortedorp Woltersum uit het jaar 1966. 20 minuten van mijn jeugd in beeld. Mijn opa en oma met zijn aap Bavvi komen vanaf 6.04 in fragment 22, 23 en 24 voorbij. Hij wordt ten onrechte neergezet als speelman- dat zal ik nog even rechtzetten bij de GAVA. Okee, het is natuurlijk ongebruikelijk om een baviaan als huisdier te hebben, maar mijn opa was geen speelman. Hij was slager en hij trad niet op met zijn aap Bavvi.
Zelf kwam ik ook nog even in beeld als een van de kleuters en het hysterisch dansende meisje in fragment 48 op 14.42, dat ben ik. 

De film duurt maar 20 minuten, maar het lijkt veel langer. Er gebeurt namelijk amper iets, maar het had nog veel langer mogen duren. Het is in het tempo van Heel Nederland bakt. Geen wonder dat ik daar dol op ben. Ik ben een kind van de sixties!

Als je op de foto klikt, kom je op het filmpje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten