In de hal
Even checken
Chic
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is:
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is:
Vanmorgen rij ik er op de fiets langs. Er staat een klapbord buiten waarop ze een aantal behandelingen promoten. Zij noemen het natuurlijk treatments. Er is een treatment bij waar ik bijna van van mijn fiets val. Kriebeltreatment. Heb ik dat wel goed gezien? Als ik terugfiets draai ik me om. En ja hoor, het staat er echt: kriebeltreatment.
Ik zoek even uit wat het is, want ik ben wel benieuwd wat er twee deuren verderop gebeurt. Kriebelen, zo blijkt, is het nieuwe masseren. Het schijnt ultiem ontspannend te zijn om gekriebeld te worden. En het maakt gelukshormonen aan. Voor ons is het geluk dus altijd binnen handbereik. Om precies te zijn: twee deuren verderop. Jammer dat ons familiemotto Blief mie van de kop is.
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is:
Stil zijn. Even niets zeggen. Soms is dat het moeilijkste dat er is. Ooit voerden boezemvriendin en ik op het werk zogenaamde spiegelgesprekken. Met een groepje mensen praat je dan over een onderwerp, met in een ring daarbuiten toehoorders. De toehoorders zeggen niks. Zij luisteren alleen maar. Hen wordt als het ware een spiegel voorgehouden. Op basis van wat ze gehoord hebben gaan de toehoorders hun werk verbeteren. Boezemvriendin en ik werden hier speciaal als gespreksleider voor opgeleid. Onderdeel van de opleiding was natuurlijk ook oefenen. Ons eerste spiegelgesprek voerden we met mensen die heel veel stilte konden verdragen. Dat voelde ongemakkelijk aan. Als sociaal dier ben je geneigd om het ongemak weg te nemen, de stilte dicht te praten. Maar de kunst is om dat als gespreksleiders juist niet te doen, maar de stilte gewoon te laten vallen. Uiteindelijk gaat er altijd iemand praten. En dan hoor je de dingen waar het om gaat. Een belangrijk deel van ons leerproces was om stiltes te laten vallen. Dat was veruit het moeilijkst.
Hoeveel stilte je kunt verdragen heeft ook te maken met je gezinscultuur. Bij ons thuis buitelden we in gesprekken vaak over elkaar heen. Mijn vader greep wel eens in en zei dan: "Nou wil ik eevm wat zeggen" of "Nou bin ik aan de beurt". Bij E. thuis was dat heel anders. Daar konden ze veel meer stilte verdragen. Het waren geen praters. "Woar proat je over?" zei E's vader wel. En dan niet om aan de weet te komen waar het over ging, maar omdat hij vond dat het geneuzel was.
Laatst reden E. en ik terug in de auto. In stilte. Kilometerslang. Kijkend naar het voorbijglijdende landschap laat ik mijn gedachten dan rustig gaan. Er is geen noodzaak om de stilte dicht te praten. Sommige mensen verwarren dat met met elkaar uitgepraat zijn - met uitgebluste stellen. Ik zie dat heel anders. Het is het hoogst haalbare: samen stil kunnen zijn.
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is
Een aantal jaren geleden hadden de baas en ik een afspraak met een aantal snelle jongens uit de randstad, die een zeer dynamisch leven leidden. Ze adviseerden ons over ons nieuwe merkenbeleid. Een van hen spraken we regelmatig. Zo kregen we ook een indruk van zijn kosmopolitische bestaan. Hij bereisde de complete EU zoals ik onze provincie bereis. In zijn huis was een aparte ruimte waar de 'nanny' verbleef. Niet dat hij erover pochte, maar zo terloops kreeg je toch heel veel informatie over hem. Al zijn verhalen barstten van de dynamiek en stonden in schril contrast met ons dagelijks bestaan.
Iedere keer als hij was vertrokken, keken de baas en ik elkaar aan met een blik van: waarom zitten wij eigenlijk niet in Griekenland aan de feta en de Griekse wijn? Tot die ene keer; misschien ontkwam het hem, omdat we elkaar inmiddels zo vaak hadden gezien. Hij vertelde namelijk dat hij op de zondagavond rond een uur of negen samen met zijn vrouw met een glaasje wijn bij de vuurkorf had gezeten. Wij zaten op dat moment gewoon voor de tv. De baas was rond die tijd hoogstwaarschijnlijk nog aan het bijkomen van Studio Sport en ik zat voor pulp tv. Geïnteresseerd en vol hooggespannen verwachtingen luisterden de baas en ik wat hij van dat vuurkorfmoment had gemaakt. Een privé miniconcert misschien? We hadden in ieder geval verwacht dat het nog lang onrustig zou blijven in randstedelijk Nederland. Maar dat bleek niet het geval. Uitgeput waren zijn vrouw en hij naast elkaar bij de vuurkorf in slaap gevallen. Ze bleken toch ook maar heel gewone mensen te zijn.
Ik ben de schaamte allang voorbij. Ik ben dol op sleur en ik zit graag.
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is:
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is:
Deze week kreeg ik een aantal meldingen. Zoals bijvoorbeeld Te oud om in leven te zijn, omdat ik geen overlijdensdatum had toegevoegd. En dat klopte, want de dame in kwestie zou dan nu 181 jaar zijn. Of: Meerdere overlijdensfeiten van een persoon. Dan zijn er mensen die een andere sterfdatum hebben aangegeven. Ook had iemand zich losgekoppeld van de stamboom in verband met een scheiding. En de melding waar ik op blijf haken is deze: Ouders waren te jong om een kind te krijgen. Ik had aangegeven dat er vijftien jaar verschil zat tussen mijn overgrootmoeder en haar dochter. En dat is inderdaad te jong om een kind te krijgen. Maar het klopt wel. Mijn overgrootmoeder was nog maar een meisje toen ze zwanger werd als gevolg van een verkrachting. Het kind werd geboren en liefdevol opgevangen in het gezin en na het huwelijk erkend door mijn overgrootvader. Ze groeide op tot een stijlvolle vrouw.
Ik vat dit ingrijpende levensverhaal samen in drie zinnen. Maar Myheritage heeft natuurlijk groot gelijk. Zo moeder worden dat kan niet. Toen niet, nu niet, nooit niet.
De soundtrack bij de blog is:
* op z'n Nieuw-Zeelands: hiritits
E. denkt dat ik beter het recept van Elvis aan had kunnen houden: pindakaas, jam, banaan en dan bakken. Elvis deed het er goed op. Bij ons gaat die vlieger niet op, want wij hebben geen pindakaas meer in huis. Ik ben namelijk verslaafd aan pindakaas. Vooral de 100% pindakaas. Heerlijk.
Op zich een onschuldige en misschien zelfs gezonde verslaving, maar het is wel heel calorierijk. Jaren geleden leerde ik al hoe calorierijk. Ik fietste destijds iedere morgen een half uur op de hometrainer voordat ik naar het werk ging. Ik werkte me compleet in het zweet, douchte me, at en ging dan aan het werk. Voordat ik aan het werk ging had ik er dus al een heel programma aan persoonlijke verzorging op zitten. Op een gegeven moment kwam ik erachter dat het aantal calorieën dat ik verbrandde met dat halve uurtje fietsen minder was dan een broodje pindakaas- en dan ook nog zonder het broodje. Dat was het einde van de hometrainer-sessies en de pindakaas.
Als er pindakaas in huis is kan ik er niet afblijven. Dus ging de pindakaas in de ban. Gemakkelijk was dat niet. Ik heb zeker nog twee grote potten 100% pindakaas meegenomen na mijn besluit om ermee te stoppen.
Inmiddels is het gelukt en geldt hier een strikte pindakaasban.
De illustraties op mijn blog zijn afkomstig van Boomerang Cards. Hier vind je deze.
De soundtrack bij de blog is: