zaterdag 1 november 2008

Perfect geregeld of strontmazzel?

Vannacht vertrekt onze oudste voor een werkweek naar Griekenland. Om 2.30 uur zetten we haar bij school op de bus. En morgenochtend vliegt ze dan vanuit Brussel naar Athene. We gaan haar met het hele gezin uitzwaaien, dat is tenminste het plan. Zoals altijd bij een reis, gaan de voorbereidingen tot op het laatste moment door.
De temperaturen in Griekenland zijn aangenaam. Een klasgenootje had op internet gekeken en de weersverwachting voor morgen is stralend: 27 graden. Dus daar is de kofferinhoud ook naar. We zijn op het laatste moment nog op bikini-jacht geweest. Gistermiddag en gisteravond hebben we een slopende tocht ondernomen om een passende en mooie bikini te vinden. Geen sinecure met de winter in aantocht. Sportzaken hebben voornamelijk badpakken in hun assortiment en in lingeriezaken worden toch vooral damesbikini's verkocht. Voornamelijk ouwewijvenmateriaal in de ogen van onze dochter. Kortom: geen bikini. Maar gelukkig heeft ze nog een badpak. Ook de andere zomerkleren waren nog niet aan de kant. Dus dat is allemaal prima in orde. Ze had het zo gepland dat dat wat ze mee wilde nemen schoon was. Vandaag ging alles in de koffer en klaar!

En verder heeft ze niet zoveel nodig, een identiteitspasje, een giropas en een ziekenverzekeringspasje. Het identiteitspasje had ze al. Haar giropasje werkte niet. Al een tijdje niet. Maar waarom zou je zoiets op tijd regelen als het ook op het laatste moment kan? Dus zij vorige week vrijdag gebeld voor een nieuw pasje. Geen probleem, aldus onze dochter, want binnen vijf werkdagen is zo'n pasje er. Van school kregen we ook pas laat de tip om een European Health Card aan te schaffen.

Vanmorgen had ze alleen haar identiteitsbewijs nog maar. Het giropasje en de Health Card waren er nog niet. Niet dat dat -behalve bij mij- tot enige vorm van onrust leidde. Helemaal niet! Binnen vijf werkdagen zou het allemaal geleverd worden. En gisteren was vrijdag, dan wordt er nog gewerkt toch? Vanmorgen rond een uur of kwart voor elf komt de postbode- en jawel: beide pasjes zitten erbij. "Perfect geregeld gewoon", vindt ze zelf. "Zie je nou wel dat je voor niks hebt zitten stressen?" "Het is gewoon strontmazzel", werp ik tegen. "Voor hetzelfde geld had je zonder gezeten." "Hoe kom je er toch bij? Ze zeggen toch vijf werkdagen. Nou het klopt precies. Precies getimed, heb je ook geen tijd meer om je pasje kwijt te raken."

Nu is het dan zover: alle pasjes liggen klaar, het beltegoed is opgewaardeerd, haar reisschema ligt hier ter inzage en zelf is ze na een douchebeurt ook helemaal schoongepoetst en klaar om het avontuur aan te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten