dinsdag 14 oktober 2008

In de rij voor besmetting

Ons regionale dagblad staat bol van de berichten over het HIV-proces. Drie mannen organiseerden sexfeesten waarbij ze anderen -terwijl ze gedrogeerd waren- met besmet bloed inspoten. Ook hadden ze- wetend dat ze zelf besmet zijn met HIV- willens en wetens onbeschermde sex met anderen. Als je de verdachten mag geloven, vonden de slachtoffers het lekker. Ze boden zich vrijwillig aan. Echte seksfeesten waren het niet: iedereen deed het gewoon met iedereen. Gewoon gezellig. Ook lees ik in het bericht dat in onze woonplaats mannen in de rij staan om via onbeschermde sex te worden besmet met het HIV-virus. Daar zijn zelfs speciale besmettingsfeesten voor. Dus wat zij deden was heel gewoon, heel heel gewoon.

Het is de decadentie ten top vind ik: anderen welbewust besmetten. Aids is -dankzij medicatie- wel geen dodelijke ziekte meer, maar dan toch een chronische ziekte. En dat geef je dan aan anderen voor de kick? Een van de daders was verpleegkundige. Hij injecteerde besmet bloed bij een slachtoffer. Maar eerlijk waar: hij had er volstrekt niet bij stilgestaan dat het slachtoffer op die manier besmet kon worden. Echt niet! Leuke verpleegkundige als je dat niet eens weet!

De slachtoffers moeten levenslang aan de medicatie. Al die besmettingen kosten dus veel geld. Dat geld zal hoogstwaarschijnlijk niet op de daders worden verhaald. Maar eigenlijk vind ik dat dat wel zou moeten. Hoeveel straf ze krijgen? Ik heb geen idee. En als ze weer vrij komen, wat dan? Op zoek naar een nieuwe kick? Dan heb ik nog een leuke uitdaging, iets nieuws. Iets wat echt spannend is. Waarom bijvoorbeeld niet de pillen tegen HIV vervangen door smarties en dan kijken of dat ook helpt? Of gewoon helemaal niets nemen. En dan kijken hoelang je het volhoudt. Leuk toch?
Ik vind het een voorrecht om in een land te leven waar homo-emancipatie hoog in het vaandel staat. Waar je vrij voor je geaardheid mag uitkomen en je mag zijn wie je bent. Dit soort berichten en deze mannen doen geen goed aan die emancipatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten