zaterdag 25 oktober 2008

Ketje op bestelling

"Ze is nu aan het kraaltjes rijgen", zegt mijn moeder tijdens een van onze telefoonsessies. We hebben het over mijn zus. Een goede verstaander heeft maar een half woord nodig. Ik weet genoeg. Mijn zus is niet gewoon leuk kraaltjes aan het rijgen, ze is er obsessief mee bezig. Ketting na ketting komt uit haar handen. Iedere keer dat ik haar zie, draagt ze een andere ketting. Ik zie haar eerst met een ketting in punten voorbij komen. "Mooi ketje", zeg ik. Tussen neus en lippen door meldt ze dat ze er ook nog eentje heeft in een andere kleurstelling.
Ik heb een aantal foto's van haar nodig. Dus mail ik haar het afgelopen weekend Hou op met kraaltjes rijgen en stuur me foto's, anders kies ik een aantal uit mijn eigen collectie. Je zult er niet blij van worden.
Donderdag ga ik even bij haar langs. Onze zoon gaat een nachtje op de boerderij logeren. Mijn mail heeft ze nog niet gezien. Ze had het namelijk te druk met kraaltjes rijgen. We drinken eerst een kop koffie in de keuken en verhuizen later naar de voorkamer. Daar zijn de sporen van haar nieuwe hobby duidelijk aanwezig. Op een plank heeft ze een hele collectie kettingen liggen. Op tafel staan gesorteerde dozen met kralen. "Ik maak ze ook wel op bestelling", zegt ze. En dan valt haar iets in: "Jij kunt er wel even over bloggen", zegt ze. "Dan stuur ik wel wat foto's die je erbij kunt plaatsen." Nog dezelfde dag komen de foto's aan. Niet de foto's waar ik om gevraagd had, maar de foto's van de kralenkettingen natuurlijk. In de bijbehorende mail schrijft ze: Ik heb foto's en prijzen gemaakt voor mijn kettingen. Ik stuur je een aantal, dan kun je er zelf een uitzoeken voor je blog. Speciaal voor de enorme handel die dan natuurlijk ontstaat, heb ik een emailadres aangemaakt: kralenhobby@live.nl.
Dus wil je een ketting, in welke vorm dan ook: mijn zus maakt ze. Geef de kleur van je voorkeur op en kies van de foto's een type en bestel (Prijzen exclusief verzendkosten. Ze zijn nog zo klaar ook! En mocht je denken: kan ze het ook in andere kleuren dan in groen en bruin? Absoluut!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten